lauantai 24. kesäkuuta 2017

KAUNISTA JUHANNUSTA!

Juhannusta varten on polkaissut Liisa muutamankin kerran kylälle kauppaan. Nuotiolle, kahvipöytään ja ruokapöytään, ystäville ja omille. Ruoka ja sen ympärille kokoontuminen on tärkeä osa juhlaa.

Pullaa! Rahkapullia, voisilmäpullia, vaniljatäytepullia. Pakastimessa on vielä mustikkaa rahkapulliin. Voi että on hyvää! Lämmin pulla sisältää pikkuisen lähetyksen rakkautta ja huolenpitoa.




Naapurin kanoja ja ystävän salaista puutarhaa ollaan hoidettu. Kanat on kivoja. Sama vaikutus näillä, kanoilla ja puutarhalla. Mieli rauhoittuu. Tulee hyvä olo. 

Ja pyöräretki läpi peltojen, keskellä kauneinta kesää! Kaukaa siintää järvi. Tuoksuu kesä. Onnellisen näköiset moottoripyöräilijät leppoisasti huristelevat mutkaisia teitä. Hevosia laitumella. Lintujen äänet ja puuhakkuus. Ensimmäiset ahomansikat.



Tämä kananen ei olisi raaskinut tulla vielä nukkumaan. Ymmärsin kyllä, kesäilloista ei meinaa saada tarpeekseen!








Aattona meillä oli sen verran nuorisoa koolla, että tein kinderpiirakan kahvipöytään. Mansikkakakkua haluan tehdä juhannuspäivän iloksi. Juhannuksen herkkua on myös savukala, uudet perunat ja porkkanat ja voi-sipulikastike. Sipulin saa omasta pellosta mutta peruna jäi tänä kesänä laittamatta.






Ime kesää itseesi kuin Ronja Ryövärintytär tai mehiläiset tai pienet lapset. 

Kaunista juhannusjuhlaa toivottaa Nikkarilan Liisa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi kiinnostaa ja ilahduttaa!