lauantai 9. heinäkuuta 2016

BILLNÄS, MARKKINAT, SUOSITTELEN!

Kului nopeasti, liian nopeasti miehen kesäloma. Parhaan kaverin kanssa päivät ovat parempia! Aivan tavallisissa lapsiperheen arkiaskareissa on päivät lomaisetkin toistansa seuranneet. Päänvaivaa tuottaa mm.auto. Huh! En ymmärrä autoista mitään. Olen iloinen jos auto käynnistyy kun olen lähdössä, eikä jätä matkan varrelle. Luotettava auto on mahtava löytö! Vierastan kaikenlaista rahalla mässäilyä, mm.hirveän kalliit autot, en ymmärrä. 

Kurkattiin taideseinä Nummelassa. Hauska toteutus, ja on ollut varmasti kivaa tuon tekeminen. Olen aina tykännyt seinämaalauksista. Ilo, yhdessäolo, luonto. Niinpä. Tämän taideseinän on toteuttanut taideyhteisö Pilvilinna.




Mukava tapahtuma oli Billnäsin antiikkimarkkinat. Tavara säilyy käyttökelpoisena, jopa vuosisatoja. Joku esine voisi kertoa ihmeellisiä tarinoita jos osaisi puhua. Joidenkin esineiden ympärille kertyneitä tarinoita vielä kerrotaan. Katselin peltipurkkeja- joku on ne säästänyt. Missä purkki on matkannut, mitä se on sisällään säilyttänyt, minkälaisen talon hyllyssä ollut. Peltipurkeissakin on historian havinaa.

Mukaani lähti hopealusikasta taivutettu sormus, Musla-lusikkasormus. Haapavedeltä eteläiseen Suomeen oli matkannut Korupaja Helmi. Omasta sormuksesta tekee vielä erityisemmän se, että siihen on joskus kaiverrettu nimikirjaimet I.K. ❤ Mitä juttuja lienee lusikka sormessani kertoisi... Hassua oli, että kun kerroin naapurin rouvalle sormuksesta, hän näytti samanlaista Musla-lusikan osaa, jonka oli juuri löytänyt pihaltaan. Siihen oli kaiverrettu jotakin sellaista kuin "2 lypsypalkinto, 1928". Lusikka oli katkennut matkan varrella. Pihat tällä alueella ovat vanhoja, ja ennen saatettiin käyttää omaa pihaa kaatopaikkana. Meidänkin pihalta on löytynyt mm. pulloja, posliinia, vyön solkia ja maitopussi. Oman aikansa tavallisia käyttöesineitä, roskaksi päätyneitä, meille jännittäviä ja hauskoja löytöjä menneiltä ajoilta.








Ratiashop ja Rakennusapteekki löytyvät myös Billnäsin kylältä. Ensiksi mainitusta silmään osui Ristomatti Ratia & Villa Puukko Saaristoneule. Voisin laittaa mielelläni miehelleni pakettiin tuollaisen. Villapaita päälle ja retkelle!









Ystävät. Tiedättekö mitä tämä markkinalöytö merkitsee? Blinejä! Mukavaa iltaa ystävien kanssa! Tavataanhan joskus! Nuotioretkikin olisi kiva.








Mustikkapiirakka leivottiin tämän viikon piristykseksi. Hyvää tulee kun sekoittaa jauhojen kanssa taikinaan valkosuklaan paloja. Päälle laitettiin jätskiä. Se ehti sulaa kuvaa ottaessa, mutta on parasta herkkua! Vatkaa vain vaniljajäätelön joukkoon marjoja, niin että jäätelö muuttuu "pehmikseksi". Nyt laitoimme tuoreita mansikoita. Mutta punaherukkapehmis voisi olla myös herkkua.

Aarikan värikkäät lautaset ovat kirppislöytö. Minä tykkään! Tytär huokaisi merkitsevästi. 








Välillä huolestuttaa epävarma maailma ympärillämme. Mitä on edessä, miten selviytyy ihminen turvattomassa maailmassa. Vielä olet turvassa, pieni.


Nelikätisesti.




Tänään aurinko lämmittää ja rannoilta kuuluu toivottavasti paljon iloisten ihmisten ääniä. Mekin lähdetään uimaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi kiinnostaa ja ilahduttaa!