torstai 13. huhtikuuta 2017

PÄÄSIÄISEN AIKAAN

Lähellä kotia virtaa rauhallisesti joki. Haaveissa melon kanootilla tai kajakilla sitä pitkin. Meloessa etenkin kajakilla, on ihminen hyvin lähellä luontoa. En omista kajakkia tai kanoottia. Ehkä jonakin päivänä...



Siellä mistä metsää on hakattu, missä ei vielä lehdet ole puhjenneet, kukkii näsiä. Se tuoksuu hyvälle ja sen kauneus korostuu karussa ympäristössä. 


Pääsiäinen on minulle ja perheelleni juhla. Koen tärkeäksi juhlan ja arjen erottamisen. Ihanasti vanhempi herra valmistautui pääsiäiseen. Keräsi tien varressa keltaiseen koriin pajunkissoja. Sain luvan ottaa kuvan. Ei juhlaan tarvita kalliita rekvisiittoja, tai ylenpalttista mässäilyä.






Kaupassa oli pitkät jonot tänään, ja edessäni oli mies joka olisi halunnut päästää minut eteensä. 

Laiha mummu kertoi ostavansa joka kerta kaupassa käydessään itselleen berliinin munkin. Ihan oikein, tuumin hänelle. 

Pappa kysyi minulta neuvoa, kun olisi halunnut lapsenlapselleen ostaa muumisipsejä, että mitähän ne mahtaa olla kun ei niitä näyttäis olevan. Ja niitä erityisesti oli pyydetty. 

Elämää nähneet miekkoset kassajonossa. Se jolla oli pelkkää kaljaa liukuhihnalla, huolehti ettei kukaan astu rikki menneen kanamunan päälle. Mumisi itsekseen "ei tullut luuttua mukkaan".

Mummu ja pappa kävelivät hitaasti ja kumaraisina käsi kädessä kylätietä.

16-vuotias nuori mies tuli jopolla vastaan, tarakalla hymyili leveästi erittäin onnellinen kolmevuotias tyttö. Olivat menossa joelle. Pikkuinen tyttö halusi sillalle ja isoveli vei ja huolehti.

Minä tykkään pikkuisista hetkistä ja tosi paljon tykkään pienistä tytöistä ja pienistä pojista ja mummoista ja papoista ja aika paljon muustakin!

Hyvää pääsiäisen aikaa sinulle!




3 kommenttia:

  1. Ihana kirjoitus. Minäkin tykkään hyvin nuorista ja hyvin vanhoista ja monista siitä välistäkin. Rauhallista pääsiäisen juhlaa Nikkarilan porukalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Päivi. Hyvää mieltä ja hyvää pääsiäistä sinulle!

      Poista
    2. Kiitos, Päivi. Hyvää mieltä ja hyvää pääsiäistä sinulle!

      Poista

Kommenttisi kiinnostaa ja ilahduttaa!