lauantai 27. elokuuta 2016

TYÖN ILOA

Olen saanut energiaa ennalta arvaamattomasti! Iltayöt kuluneella viikolla olen poistanut eteisen tapetteja. Siinä puuhassa ajatukset ovat saaneet virrata vapaasti. Kunnioitus mm. veljeni tekemää työtä kohtaan kasvaa aina kun talossa tehdään jotakin maalarin toimialaan liittyvää. Arvostan todella paljon osaavien, tekevien ihmisten työtä. Verhoilija-isäni kädenjälki on ollut aina kunnioitettavan siistiä ja taidokasta. Läheltä löytyy miehiä jotka hallitsevat autojen ja isompienkin ajoneuvojen huollon. Ystävissäni on  useampi ompelukonetaikuri.

Ihmiselle tekee hyvää tehdä käsillään erilaisia asioita. On helppo ohittaa huolettomasti työmäärä, joka on edeltänyt esim. siististi maalattua seinää listoineen, kaakeloitua kylpyhuonetta, jämptiä halkopinoa liiterissä, moitteettomasti käynnistyvää autoa, kukoistavaa puutarhaa tai komeasti kasvavaa viljapeltoa - jos ei ole koskaan ollut tekemässä, tai edes vierestä seuraamassa. Yhtälailla laidasta laitaan, ihmetyttää meitä miten taitava kirurgi leikkasi pienen vauvan mahasta ylimääräisen kummittelijan pois niin että mahassa näkyy vain ihan pienet arvet. Käsityötä sekin.

Ihailen ihmisiä jotka tarttuvat työhön kuin työhön, ja osaavat nauttia työn tekemisestä. Ja kun kaikki eivät kuitenkaan osaa ja pysty kaikkeen, kunnia sille jolle kunnia kuuluu! Ompelukone ei minua tottele, vaikka olen yrittänyt. Autonhuoltotöissä olen kiltisti apulaisena, ojentamassa työkaluja. Jne, jne. Osaan olla ainakin apuna...

Kun on tehnyt työtä, täytyy muistaa myös levätä. Tasapainoilua.







Odottaa tapettia. http://www.talotuote.fi/epages/talotuote.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/2013112707/Products/EH127628

Isäni verhoilemaa, ystävän ompelemaa.

Tänä vuonna luonto tarjoaa runsaasti ruokaa. Omenia on jaettavaksi muillekin. Mekon helmassa voi kantaa omenat, kun keskellä puutarhaa alkaa tehdä mieli omenapiirakkaa.






Elämästä löytyy yhtäkkiä paljon värejä.












Vielä voi poimia kukkia pihamaalta. Ensi kesää odottamaan jäävät unikon siemenkodat.


4 kommenttia:

  1. On myös sellaisia taitavia esteetikkoja kuin sisareni. Hän osaa luoda kauneutta ympärilleen monin eri tavoin.

    VastaaPoista
  2. Komppaan Päiviä! Tulen niin hyvälle mielelle kun vierailen teillä❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Iikka! Tykkään siitä että meillä tulee hyvälle mielelle, ja tykkään sinusta☺
      Kotimme ei ole koskaan kovin siisti ja naapuri-ystävälle puhuin tästä että kuvasta rajautuu epämiellyttävät kohdat pois. Hän sanoi että se onkin tärkeä taito, huomata se yksi kaunis kohta. Niinpä yritän nähdä pientä kaunista joka päivässä.

      Poista

Kommenttisi kiinnostaa ja ilahduttaa!