sunnuntai 14. elokuuta 2016

ELÄMÄÄ JA ELÄMYKSIÄ

Syksy on hyvä ottaa vastaan näin. Elokuun aurinko valaisi vinosti kaupungin. Tuuli nosti roskia ja kuivia lehtiä maasta, retuutti vähän, jätti siihen. Ystävä antoi lahjan, vei Kiasmaan taidenäyttelyyn.



Tässä on hyvä olla. Kaunista ja puhdasta.

Jossakin tilassa ahdisti, halusi päästä pois äkkiä, näkemättä ja kokematta. Tuli sellainen olo että väkisin on tuotu esille sitä mitä muutenkin on jo liikaa tungettu kaikkien silmiin ja korviin, niidenkin jotka eivät sellaista edes kestäisi.

Mutta enemmän oli iloa ja hyvää! Tämä tila oli iloinen ja hieno! Siitä huolimatta että mieleeni tuli se fiilis, kun seisot jossain halpahallissa, katsot sitä mieletöntä tavaramäärää, ja ihmettelet, mihin ihminen tarvitsee tätä kaikkea.




Tässä tilassa alkoi mielessä soida, helisevä ja helmeilevä musiikki.

"Choi on sanonut , ettei universumi ole jotain ylhäistä, vaan se on juuri tässä, arkisissa asioissa." Lainaus teoksen esittelystä.




Tykkäsin tästä.

Hauska tyttöni, jolla on nasevia ilmaisuja, tokaisi kuvaa katsoessaan: "Hirveä homma putsata noi kaikki korvat! Kuluu paljon vanupuikkoja." Realismia.


Juul Kraijer Nimetön pronssiveistos





Ernesto Neton luomat tilat täytyy kokea. Kuin perhonen koteloituneena voi levätä tässä teoksessa.






Tämä on hieno tila, ja paljain jaloin mukava kulkea.


Lainaan jonkun näyttelyvieraan sanoja!

Syksy hiipii metsään värittäen koivunlehtiä, kielon marjoja, mustikkaa. Puolukka tarjoaa vielä kesän viimeiset marjasadot. Tunteella elävä kulkee metsässä hieman surumielisenä. Mutta kaunis on syksyyn valmistautuva luonto.











Viikonloppuna sain olla mukana myös erään nuoren miehen lämpöisen tunnelmallisissa juhlissa. Isänsä sanoi puheessaan, että toivoo lapsen tuntevan, että kotiin on aina tervetullut. Kotiin saa palata juuri sellaisena kuin on.

Samat ajatukset mielessäni saattelen lapsiani maailmalle! Omana itsenään.

Hyvää matkaa koulutielle, erityisesti te kaikki ekaluokkalaiset! Elämän ilon, oppimisen ilon, ystävyyden ilon, toivon ympäröivän sinut.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi kiinnostaa ja ilahduttaa!