keskiviikko 28. syyskuuta 2016

MUUTTOLINTUJEN PARVET

Tässä häärää kartanon keittiössä kyökkipiika joskus kauan sitten. Sienisoosia mittaa herrasväen lautasille. Vähän huolissaan on, onko osannut tehdä herrojen maulle sopivaa ruokaa.


Alkuperäinen kuva Sara Tolpolta.


Oikeasti olin mukana järjestämässä ravintolapäivää! Ja erään kartanon keittiössä jännitin ja stressasin. Mutta oikein hyvin meni! Ihmiset vaikuttivat onnellisilta ja tyytyväisiltä. Ruoka onnistui. Ensin tarjoiltiin metsästäjänleipä, eli paahdetun leivän päällä pihvi ja sienikastike. Sen jälkeen kahvi ja mokkabebe.




Kuva Sara Tolpolta.

Kuva Riitta Varikselta.




Kuva Sara Tolpolta.


Ystäväni teki kauniit kattaukset ja kukka-asetelmat.



Kuva Riitta Varikselta.


Hieno kokemus kaikenkaikkiaan. Uskalsin, yhdessä ystävien kanssa. Väsynyt olin kun kotiin pääsin.

Lapsen lääkärissä käynnin ajan istuin itse kahvilassa passattavana. Katsoin ikkunasta kun ihmiset kävelivät keskellä syksyä. Ihanasti tuuli puisteli puita ja heilutteli kaulahuiveja. Herkullinen sämpylä, täytteenä savulohta ja aurajuustoa.






Ystäväni Teresan ansiosta olen opetellut taas pysähtelemään kesken arkisen aherruksen. Nuorempana saatoin maata kalliolla ja kuunnella lokkien ja aaltojen ääntä. Tai lumihangessa katsella tähtiä, linnunrataa. Tänään makasin metsän reunassa, katsoin harmaita pilvimassoja, tuuleen taipuvia puita ja kuuntelin syksyä.









Syksy on. Pimeää aamulla herätessä, illalla on pimeää. Mutta saattaa olla että sinulle käy niin kuin minulle tänään! Ikkunaa pitkin valui vettä ja ulkona näytti kurjalta. Koiran vuoksi lähdin silti ulos. Kävellessäni nautin kun tuuli ja sade raikastivat olon! Ihana ilma, ajattelin!

Ja päivisin harmaan taivaan yli lentävät muuttolintujen parvet. Voitko silloin olla pysähtymättä kun kuulet niiden äänet?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi kiinnostaa ja ilahduttaa!