sunnuntai 20. elokuuta 2017

PIHAKIRPPISTAPAHTUMASTA MEREN RANNALLE

Tutkin ystäväni kanssa lauantaina Porvoota pienissä osissa mutta melko monipuolisesti yhdelle päivälle. Lauantaina siellä oli nimittäin Porvoon pihakirppikset tapahtuma. Tykkäsin! Tunnelma oli kiva. Ihmiset hyvin ystävällisiä ja rentoja. Olipa hauska ja mielenkiintoinen kokemus käydä sisäpihoilla, joihin ei yleensä pääse. Persoonallisia rakennuksia, värejä, muotoja, ratkaisuja. 

Mielessäni oli ollut jonkin aikaa myös Näsin kartano, ja siellä oleva Oodi Suomelle näyttely. Näyttelyn taiteilijat ovat Carin Bengts, Riikka Juvonen, Johanna Lumme, Kaj Lindgård, Johanna Oras, Tiina Suikkanen, Mika Törönen ja Tero Annanolli. Suosittelen lämpimästi tätä paikkaa. Meidät otettiin vastaan erityisen ystävällisesti ja näyttelyssä oli muutenkin hyvä tunnelma. Sattui vain olemaan juuri silloin ukkosta ilmassa vähän enemmän ja sisällä oli kovin kuuma. Muuten olisi voinut viihtyä kauemminkin. Kivan lisän toi näyttelyyn elävä musiikki.





Älä ole pimeä!












Kun on kulkenut tarpeeksi kaupungin katuja ihmisten keskellä, tuntuu ihanalle löytää meri, joutsenet, tuuli, aaltojen kohina, lokki kirkumassa, rantakivet. Aurinko laskemassa. Lopulta jo melkein pimeässä nähdä elokuinen viljapelto jonka keskeltä katseli lauma metsäkauriita.

Mustikat pullassa. Sininen meri silmien edessä. Nautitaan siitä kauniista pienestä mikä on nyt. Muistetaan lähimmäisiä. Maailma on niin kylmä. 




Porvoo, Emäsalo






Kotona katselin, mitä muuta olin Porvoosta löytänyt. Oranssin pannun, pienen tarjottimen, raitatyynyn ja aurinkoisen Reitti-valaisimen. Kotiin on niin kiva tulla ja siellä on hyvä olla, kun siellä on kaunista ja rauhallista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi kiinnostaa ja ilahduttaa!